03 . 04 . 2024

Αλλεργίες της άνοιξης

Αυτήν την εποχή ανθίζουν τα περισσότερα δέντρα, λουλούδια και φυτά, αφήνοντας τη γύρη τους να εξαπλωθεί σε μεγάλη ακτίνα με τον αέρα, γεμίζοντας την ατμόσφαιρα με κόκκους γύρης, αόρατους τις περισσότερες φορές.

Η γύρη, η σκόνη, διάφορες τροφές, το τρίχωμα των ζώων, τα τσιμπήματα εντόμων, η μούχλα, το λάτεξ αποτελούν κοινά αλλεργιογόνα που πυροδοτούν τα συμπτώματα αλλεργίας.

Οι κυριότερες εποχικές αλλεργίες είναι:

Αλλεργική Ρινίτιδα: Τα συμπτώματα που προκαλεί συνήθως η αλλεργική ρινίτιδα είναι συνάχι, φτέρνισμα, φαγούρα και μπούκωμα στη μύτη και κατ' επέκταση πονοκέφαλος. Τα συμπτώματα αυτά συχνά συμπληρώνονται από ενοχλήσεις στα μάτια, όπως φαγούρα, κοκκίνισμα και δάκρυα, που δεν σταματούν.

Αλλεργική επιπεφυκίτιδα: Μία πολύ συχνή πάθηση η οποία εμφανίζεται σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά. Είναι ιδιαίτερα εύκολη στην αντιμετώπιση και σπανίως προκαλεί ανησυχία ή προβληματίζει με την εξέλιξη της. Στην αλλεργική επιπεφυκίτιδα υπάρχει έντονη φαγούρα και τα μάτια πρήζονται και κοκκινίζουν.

Αλλεργικό βρογχικό άσθμα: Άτομα με αλλεργικό άσθμα μπορεί να παρουσιάσουν έξαρση την περίοδο της άνοιξης. Στο αλλεργικό βρογχικό άσθμα η φλεγμονή αυτή προκαλείται με την επαφή με αλλεργιογόνα που επιδρούν στο αναπνευστικό σύστημα, τα αεροαλλεργιογόνα. Προκαλεί δύσπνοια , την οποία ο ασθενής αντιλαμβάνεται ως μια δυσκολία στην αναπνοή. Επιπλέον προκαλεί ξηρό βήχα και αίσθημα βάρους ή πίεσης στο στήθος.

Τσίμπημα εντόμων : Το τσίμπημα της μέλισσας, σφήκας κυρίως, μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση. Μερικά από τα βασικά συμπτώματα είναι πρήξιμο της γλώσσας ή του λαιμού, μούδιασμα χειλιών ή γλώσσας, γαργάλημα στο λαιμό , έντονο ερύθημο ή φαγούρα , βήχα , έντονη εφίδρωση, εμετός ή ναυτία , ζάλη , δύσπνοια ή λιποθυμία .

Καθώς η άνοιξη είναι επίσημα εδώ και η θερμοκρασία είναι ιδανική για βόλτες στα πάρκα , στη θάλασσα , στην εξοχή ,συνίσταται να έχετε μαζί σας ,τόσο για εσάς τους ενήλικες αλλά και για τα μικρά παιδιά τα απαραίτητα μέσα πρόληψης ή θεραπείας.

Συμμάχους σας ενάντια στην εποχική αλλεργία ,μπορείτε να υπολογίσετε:

Συμπληρώματα κερσετίνης.

Ενυδατικά δάκρυα ενισχυμένα με εκτοΐνη.

Δραστικές κρέμες εναλλακτικές της κορτιζόνης ,ασφαλείς για τους καλοκαιρινούς μήνες και τους ανήλικους φίλους μας.

Είμαστε πάντα διαθέσιμοι, να σας καθοδηγήσουμε σωστά σε μια ασφαλή άνοιξη χωρίς δυσάρεστες ενοχλήσεις.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Παράδοση με E-Bill Courier

επίσημος διανομέας

Αυθημερόν παράδοση

εντός Αττικής με παραγγελίες έως τις 14:00 (εκτός επίσημων αργιών)

Δωρεάν μεταφορικά

με παραγγελίες άνω των 39€ και έως 7 κιλά για όλη την Ελλάδα

3 'Ατοκες δόσεις

με παραγγελίες άνω των 100 €
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER
BACK TO TOP